Zakelijk

Vanaf 1 januari 2015 valt de ‘fiets van de zaak’ onder de WKR regeling. Binnen die regeling mag een werkgever 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan de werknemer. Deze vergoedingen en verstrekkingen zijn onbelast. Dus belastingvrij. Zorg wel dat je niet boven die 1,2% komt want dan betaal je daarover 80% belasting.

De Werk Kosten Regeling (WKR) regeling is in de plaats gekomen van het fietsplan en heeft meer mogelijkheden. Die forfaitaire of vrije ruimte van 1,2% geldt niet alleen voor de fiets maar ook voor andere vergoedingen. Bijv. een scooter, telefoon, fitnessabonnement of een (elektrische) fiets en er worden geen eisen aan gesteld. Je hoeft dus ook niet meer te verantwoorden dat die fiets bedoeld is voor je woon-werk verkeer.

Hoe hoger het loon is hoe hoger is die vrije ruimte. Maar wanneer je graag een fiets wilt hebben welke meer kost dan die beschikbare 1,2% dan kun je je fietsaanschaf ook spreiden over bijv. 3 jaar. Daar biedt  Fiets Centrum Hoofddorp ook lease mogelijkheden voor zodat je 3×1,2% kunt besteden.

Of je een fiets ineens wil aanschaffen, met of zonder bijbetaling voor het bedrag boven die vrije ruimte of het bedrag wil spreiden over 3 jaar? Fiets Centrum Hoofddorp heeft de fiets die bij je past.

Benieuwd naar je mogelijkheden? Informeer ernaar.